Macro fotografie

De herfst is een perfect seizoen om macro-foto’s te maken. Met macro-fotografie laat je kleine objecten zoals paddenstoelen en bladeren juist heel groot lijken. Vooral bij natuurfoto’s is deze manier van fotograferen erg geliefd. De komende tijd dagen we je uit om deze creatieve manier van fotograferen eens te proberen, stuur je mooiste resultaat in en wie weet win jij wel een leuke prijs!

Hierbij geven we je wat tips om met macro-fotografie te beginnen.

  • Begin met het oefenen van je techniek en doe dat binnenshuis met levenloze objecten zoals een horloge, veer, bloem of zelfs levensmiddelen (kruiden en specerijen bijvoorbeeld). Hierdoor krijg je meer controle over de belichting en de camerapositie.
  • Gebruik een statief en een timer of afstandsbediening voor de sluiter omdat het anders moeilijk wordt een scherpstelpunt nauwkeurig te selecteren en vast te houden vanwege de gewoonlijk ondiepe scherptediepte die ontstaat bij het werken in close-up.
  • Bij het maken van buitenopnames kies je het beste een rustige, windstille dag omdat elke mogelijke beweging van je onderwerp in een briesje de opname kan bederven.
  • Let goed op dat je geen schaduw op het onderwerp creëert.
  • Het vastleggen van vliegende insecten kan lastig zijn omdat ze niet lang op dezelfde plaats blijven. De 4K Photo functie kan hier zeer goed van pas komen.
  • Bevestig de camera op een statief en kader een onderwerp in waarop het insect kan landen. Doe een stap achteruit en wacht. Dankzij een afstandsbediening voor de sluiter of afstandsbediening met Wi-Fi kun je op veilige afstand blijven.
  • Libelles kunnen soms langere tijd blijven zitten maar vliegen meestal weg als je te dichtbij komt. Gebruik voor dergelijke insecten een macrolens met een grotere brandpuntsafstand waarmee je macro-opnamen kunt maken vanaf een grotere afstand.

De winnaar van de fotowedstrijd wint de winnende foto in een wisselbaar ophangsysteem van Xpozer.

60x256-5

 

 

We wensen je veel succes en plezier met deze foto uitdaging!

 

Bekijk de voorwaarden

De foto competitie (“De LUMIX G Experience Foto wedstrijd”) is toegankelijk voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder. Bij deelname aan deze fotowedstrijd ga je akkoord met de voorwaarden.
Om deel te nemen aan deze fotowedstrijd, stuur je maximaal 5 foto’s in die overeenkomen met het desbetreffende thema. De deelnemer die de beste foto, beoordeeld door een jury gekozen door Panasonic Nederland, heeft ingezonden wint de aangegeven prijs.
De periode waarin de foto kan worden ingezonden loopt t/m 18 december 2017.
De winnaar wordt op de hoogte gesteld door middel van de contactgegevens die de deelnemer in zijn/haar profiel heeft ingevoerd. Als de winnaar na 2 weken niet heeft gereageerd op de e-mail dan behoudt Panasonic Nederland zich het recht om een andere winnaar aan te wijzen.
Bij deelname aan de fotowedstrijd bevestigt de deelnemer dat de deelnemer volledig eigenaar is van de foto en geeft toestemming dat Panasonic royalty-free en exclusief gebruik mag maken van deze content in iedere vorm en wereldwijd.
Prijzen zijn niet overdraagbaar en niet inwisselbaar voor geld of voor prijzen met een gelijke of vergelijkbare waarde.
In het geval van onvoorziene omstandigheden heeft Panasonic het recht om een alternatieve prijs voor te stellen.
Panasonic heeft het recht om naar bewijs van leeftijd en identiteit te vragen van de deelnemers.
Iedere schending van de Voorwaarden kan resulteren in een ongeldig verklaarde inzending en/of een diskwalificatie voor de wedstrijd.
Panasonic is in geen geval verantwoordelijk voor inzendingen die corrupt zijn, vertraagd is, zoek geraakt of om een overige reden niet aan de voorwaarden voldoet.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Persoonlijke gegevens die ingediend zijn worden uitsluitend gebruikt voor de fotowedstrijd
Eigenaar van de fotowedstrijd is Panasonic Netherlands, een branch van Panasonic Marketing Europe GmbH in Wiesbaden, Europalaan 28E, 5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Inzendingen die naar dit adres worden gestuurd zijn uitgesloten van deelname.