Advies van experts

Leer meer over je LUMIX camera en over fotografie technieken met deze artikelen met uiteenlopende thema’s zoals sport- en straatfotografie.

Fotograferen met lange sluitertijd

gepost op 4 augustus 2017

Ken je die foto’s met een zijdezachte en surrealistisch effect? Waarschijnlijk zijn deze gemaakt met een langere sluitertijd. Joey Hohage geeft een aantal tips hoe je dit soort foto’s kunt maken.

Lees meer

Iconische beelden van nu: fotograferen in zwart-wit

gepost op 22 maart 2017

Zwart-wit fotografie spreekt tot de verbeelding. Het roept nostalgische gevoelens op, doet ons denken aan portretten van iconen uit het verleden. Maar zwart-wit fotografie is niet per se iets uit het verleden, ook nu nog worden er prachtige foto’s mee gemaakt.

Lees meer

Acht tips voor de mooiste winterfoto’s

gepost op 20 januari 2017

Winter. Een prachtig seizoen om foto’s te maken. Sneeuw, ijs of een berijpt landschap – ze geven de wereld een sprookjesachtig uiterlijk en maken het alledaagse bijzonder. Met deze tips kom je beslagen ten ijs!

Lees meer

8 tips voor straatfotografie

gepost op 8 september 2016

Mensen wachtend op de bus, een marktkoopman, straatmuzikant of toevallige passant: allemaal onderwerpen voor straatfotografie. Het zijn registraties van het dagelijks leven. Op zichzelf zijn het meestal geen bijzondere gebeurtenissen, maar op dat moment en op die plaats kunnen het toch prachtige plaatjes opleveren. Lees deze tips en ga de stad in!

Lees meer

Sportfotografie

gepost op 2 augustus 2016

De komende tijd staat in het teken van de Olympische Spelen en wat is er toepasselijker dan het thema sport? LUMIX ambassadeur Ian Cook geeft je in dit artikel een aantal tips voor het maken van de mooiste sport foto’s.

Lees meer