In de fototas van .. Marco Crupi

In de rubriek ‘In de fototas van…’ vertellen LUMIX ambassadeurs over hun fototas. Wat nemen ze mee bij een shoot en waarom? Ook vertellen ze over hun mooiste fotomoment of trip en zijn ze openhartig over eventuele blunders. Deze keer laat landschap en reportage fotograaf Marco Crupi zien wat in zijn tas zit.

 

INTERVIEW


1. Wat voor fototas gebruik je?

Ik heb een camera rugtas van medium grootte. Ik heb voor een rugzak gekozen omdat ik vaak lang moet lopen. Dat heeft te maken met mijn specialisatie in de landschaps- en reportagefotografie. Daarom neem ik niet zoveel apparatuur mee en heb ik een stevige tas nodig.

2. Wat neem je mee voor een shoot?

Ik heb verschillende lenzen bij me, die ik gebruik afhankelijk van de situatie. Mijn favoriete lenzen zijn de Panasonic 12-35mm f2.8 and f1.2 Leica Nocticron 42,5mm. Voor het fotograferen van landschappen gebruik ik filters, zoals een polarisatiefilter en ND1000. Daarnaast neem ik een schoonmaaksetje mee, accu’s, geheugenkaartjes, tripods en mijn telefoon.

3. Wat is het voordeel van reizen met compact camera’s?

Voor mij is het heel belangrijk om licht te kunnen reizen. Panasonic LUMIX camera’s zijn heel licht, maar hebben dezelfde beeldkwaliteit als een spiegelreflex camera.

4. Ben je ooitje tas, camera of iets anders vergeten wat je echt nodig had bij een shoot?

Ik ben weleens het plaatje vergeten, waarmee je de camera op een tripod kunt bevestigen. Ik had geen andere keus dan mijn camera voorzichtig boven op de tripod te laten balanceren. Gelukkig kon ik de camera op afstand bedienen met mijn telefoon!

In de fototas van .. Marco Crupi

5. Kun je je een moment herinneren waarbij alles misging of juist alles bij elkaar kwam?

Vanuit ervaring kan ik vertellen dat de mooiste fotomomenten voorbij komen wanneer je geen camera bij je hebt.. ik neem dus altijd mijn camera mee!

 

6. Heb je nog tips voor onze lezers?

De enige tip die ik kan geven is: bestudeer de fotografie, de geschiedenis en grote namen in de fotografie zowel uit het heden als het verleden. Dat is de enige manier om beter te worden als fotograaf en als mens.

Voor meer informatie over LUMIX ambassadeur Marco Crupi: www.marcocrupi.com en volg Marco op Instagram: https://www.instagram.com/marcocrupi88/ 

 

VOORBEELDFOTO’S


gallery image 01

gallery image 02

gallery image_03_20161208

gallery image 04

gallery image 05

gallery image_06_20161208

gallery image 07

gallery image 08

gallery image 09