Maak kennis met de ‘Post Focus’ technologie

Eerst het moment vastleggen, daarna scherpstellen zoals jij dat wilt.

Met de nieuwe technologische functie Post Focus kun je met één druk op de knop elk deel van een beeld selecteren die je scherp wilt hebben. Post Focus is een innovatieve toepassing op de bestaande 4K-fototechnologie van Panasonic. Het voorkomt niet alleen onscherpe, mislukte beelden, maar biedt ook meer creatieve vrijheid. Via een firmware-update is deze functie beschikbaar voor de LUMIX DMC-GX8, DMC-G7 en DMC-FZ300.
De Post Focus-functie kan worden gerealiseerd door de ultrasnelle, uiterst nauwkeurige DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met de 4K-technologie van Panasonic, mogelijk gemaakt door de Venus Engine. Burst-opnames in 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) worden vastgelegd bij 30 fps terwijl er op 49 delen van het beeld wordt scherpgesteld bij verschillende scherptedieptes.

Het gebruik van de Post Focus-functie is heel eenvoudig. Tijdens het bekijken van de genomen foto, kan de fotograaf een deel van de foto scherpstellen door een bepaald gebied aan te raken op het touchscreen. Op deze manier is het mogelijk om verschillende onderwerpen scherp te stellen en te kiezen. Wanneer de fotograaf de perfecte scherpte heeft gevonden, wordt het geselecteerde beeld opgeslagen.

 

Geef een reactie

Alleen ingelogd kan een bericht plaatsen.