De nieuwe LUMIX GH5

Panasonic heeft vandaag de LUMIX GH5 aangekondigd, het nieuwste vlaggenschipmodel LUMIX G DSLM-fotocamera op basis van de Micro Four Thirds-systeemstandaard. De nieuwe fotocamera biedt hoogwaardige prestaties voor enthousiaste fotografen en professionele videografen die momenten willen vastleggen in 4K 60p/50p-video en 6K-photo’s.

De LUMIX GH-serie tart elk algemeen concept van wat een systeemcamera kan doen en heeft met zijn introductie verschillende mijlpalen bereikt. De nieuwe LUMIX GH5 zit barstensvol innovatieve vooruitgangen op het gebied van beeldkwaliteit, reactievermogen en prestaties en heeft toch een onvoorstelbaar kleine body. Hij opent een nieuw hoofdstuk in de fotografie- en cinematografiecultuur.

 

DC-GH5LEG-Product_Main_PictureGlobal-1_nl_nl

Een ongekende beeldkwaliteit 

De LUMIX GH5 maakt hoogwaardige foto’s met levensechte details door middel van een uitstekende resolutie, beeldrendering en kleurweergave. De nieuwe Digital LIVE MOS-sensor vergroot het pixelaantal met 25% ten opzichte van de GH4, van 16.05 naar 20.3 megapixel, en maakt tegelijkertijd de low-pass filter overbodig.

Ook is de fotocamera voorzien van een nieuwe beeldprocessor, de Venus Engine, die in het bijzonder de Natural Texture Expression verbetert. De Multi-Pixel Luminance Generation van de engine geeft beelden helder en scherp weer door gebruik te maken van een negen keer groter pixelinformatiegebied tijdens het demozaïekproces. Intelligent Detail Processing analyseert de eigenschappen van elke pixel en stelt vast of die zich op een vlak of gedetailleerd deel, of een rand van het beeld, bevindt. Vervolgens wordt elke pixel aan de hand van zijn eigenschappen optimaal verwerkt. Dit zorgt voor zeer nauwkeurige, maar toch natuurlijke beelden met verbluffende details, waarin verkeerde kleuren aan de randen zijn onderdrukt.

Dual I.S. (Image Stabilizer) 2

GH5_feature_global_2-1-3_01

In de LUMIX GH5 is ook 5-assige Dual I.S. (Image Stabilizer) 2 verwerkt, die vervaging in zowel foto- als video-opnamen, inclusief 4K-video, op krachtigere, geavanceerdere manieren onderdrukt. In combinatie met O.I.S. (Optical Image Stabilizer, 2-assig) en B.I.S. (Body Image Stabilizer, 5-assig) worden grotere bewegingen gecompenseerd, die voorheen oncontroleerbaar waren. De uiterst nauwkeurige gyrosensor van de LUMIX GH5 stuurt zowel de O.I.S.- als de B.I.S.-compensatie aan, door de brandpuntsafstand en opname-omstandigheden te bestuderen. Hierdoor kan een tot vijf stops langzamere sluitertijd worden gebruikt. Dit is niet alleen zeer gunstig voor groothoek- en telefoto-opnamen, maar ook bij ongunstige omstandigheden, zoals ’s avonds of bij het maken van opnamen met één hand.

5-assige Dual I.S. 2 kan vanaf 4 januari 2017 worden gebruikt met de lenzen H-FS12060 en H-FS14140 (hiervoor is een firmware-update vereist). De firmware om 5-assige Dual I.S. 2 te kunnen gebruiken met de H-RS100400, wordt in februari 2017 uitgebracht. De nieuw geïntroduceerde lenzen H-ES12060, H-HSA12035, H-HSA35100, H-FSA45200 en H-FSA100300 zijn allemaal compatibel met 5-assige Dual I.S. 2.

DC-GH5LEGl

’s Werelds eerste DSLM-fotocamera die voldoet aan professionele kwaliteitsstandaarden

De LUMIX GH-serie bracht een sensatie in de industrie teweeg met zijn uitstekende video-opnameprestaties en geavanceerde functies die voldoen aan de vereisten voor professionele niveaus en standaarden.

Voor de LUMIX GH5 is de signaaluitleessnelheid in de nieuwe Digital Live MOS-sensor met maximaal 1,7 keer versneld en de nieuwe Venus Engine verwerkt signalen tot 1,3 keer zo snel. Deze combinatie maakt het voor het eerst mogelijk om met een DSLM-fotocamera video’s op te nemen in 4K 60p/50p Ultra HD. Ook 4:2:2/10-bits video-opname is mogelijk, de veelgebruikte kleursubsampling voor filmproductie voor een nog getrouwere kleurweergave.

De zeer gevoelige MOS-sensor en Venus Engine onderdrukken het rolling shutter-effect doelmatig en zorgen voor een snelle uitlezing van volledig digitale signalen. Dit zorgt voor een bijzonder hoge beeldkwaliteit in elk frame. Bovendien wordt de brandpuntsafstand in video-opnamen gelijk gehouden met die voor foto-opnamen (zonder bijsnijding).

Stevig design voor gebruik onder zware omstandigheden

GH5_feature_global_2-4-1_01

De body van de LUMIX GH5 is samengesteld uit een magnesiumlegering en een volledig gegoten voor- en achterframe, en is daarmee bestand tegen zware omstandigheden bij buitengebruik. De stevige constructie en de gesealde naden en knoppen maken de fotocamera niet alleen spatwater- en stofbestendig, maar ook bestand tegen vrieskou tot -10 graden Celsius.

De LUMIX GH5 is voorzien van een dubbele SD-kaartslot die, voor het eerst in een digitale LUMIX- fotocamera, compatibel is met snelle UHS-II-kaarten met grote capaciteit. Gebruikers hebben de flexibiliteit om als opnamemethode te kiezen voor Relay Rec, Backup Rec of Allocation Rec.

De LUMIX GH5 heeft een grote LVF (Live View Finder), met een verbluffende vergrotingsfactor van ongeveer 1,52/0,76x (equivalent van een 35mm-camera). Het uiterst nauwkeurige, snelle OLED-scherm heeft een resolutie van 3.680K dots en een beeldveld van 100%. Het vrij draai- en kantelbare 3,2-inch scherm aan de achterkant, met statische aanraakbediening, heeft een 3:2-verhouding, een hoge resolutie van 1.620K dots en een beeldveld van ongeveer 100%. De sluiter tenslotte is duurzaam en kan ongeveer 200.000 keer worden ingedrukt.

Klik hier voor meer informatie over de LUMIX GH5