De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12mm groothoeklens

H-X012_slant

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH. is een snelle lens met hoge beeldkwaliteit en een vast brandpuntsafstand waarin hij voldoet aan de wensen van professionals. De lens is bijzonder geschikt voor outdoorfotografen om prachtige landschappen vast te leggen vanuit een groothoekstand. De lens is echter ook ideaal voor opnames binnenshuis en ruimten met weinig licht, zoals een restaurant. Bovendien weet de lens indrukwekkende, natuurlijke onscherpte effecten te creëren door het grote diafragma van F1.4. Dankzij de robuuste spatwater- en stofbestendige behuizing kan de lens met elke fotograaf mee op avontuur.

LEICA-norm voor uitzonderlijke beeldkwaliteit


Het lenssysteem bestaat uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder twee asferische lenzen, twee UED (Ultra Extra-low Dispersion) lenzen en één ED (Extra-Low Dispersion) lens. Door toepassing van vijf speciale lenzen beantwoordt het systeem aan de strenge normen van LEICA voor uitzonderlijke beeldkwaliteit met een hoge resolutie en minimale vervorming.

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH creëert beelden met een hoge resolutie van het midden tot in de hoeken. Dit is handig voor opnames van een sterrenhemel of een verlichte stad bij nacht. De lenselementen heeft meerdere coatings waardoor het ook de beeldkwaliteit verbetert, zodat foto’s en video’s zeer natuurgetrouw kunnen worden weergegeven.

Nauwkeurig scherpstellen voor 4K-video


De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH. is voorzien van een inwendig scherpstelsysteem en stappenmotor voor een soepele en stille bediening. Wanneer de lens wordt gebruikt in combinatie met een LUMIX G-camera, die beschikt over een snel en uiterst nauwkeurig contrast AF-systeem, optimaliseert dit zowel de foto- als video-opnames. De lens is ook compatibel met de sensordrive bij een maximum van 240 fps. De ultrasnelle AF van de LUMIX G camera’s wordt hierdoor maximaal benut. Deze prachtige AF-prestaties zijn ideaal voor het maken van 4K-video’s, waarbij nauwkeurig scherpstellen essentieel is.

Volledige, gebruiksvriendelijke diafragmabediening
De LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH. heeft een diafragmaring waarmee het diafragma direct en gemakkelijk kan worden aangepast. Negen lamellen geven het diafragma een mooie ronde vorm. Bij het maken van opnames met een groot diafragma resulteert dit in een vloeiend effect in de delen waarop niet is scherpgesteld.

 

Metalen duurzaamheid


Een bijzonder betrouwbare metalen vatting staat voor duurzaamheid bij veelvuldig gebruik. De lensvatting, het lenslichaam en de zonnekap zijn allemaal gemaakt van metaal om te komen tot een slank en stijlvol ontwerp dat aansluit bij het totale assortiment van LUMIX G DSLM-camera’s.

Sample Gallery

		
		

	

Hulp bij het vinden van de perfecte lens


Van groothoek- tot telelens, er is een LUMIX G-lens voor elke situatie. Met deze lenskeuzetool kun je snel uitvinden welke lens perfect is voor jouw fotografie stijl.

Bekijk hier welke lens bij jou past! 

Volg ons voor het laatste nieuws op Twitter, Instagram en Facebook.